dinsdag 8 mei 2012

SNOOPY

Een nieuw ontwerp van de Deense studio Iskos-Berlin (Aleksej Iskos en Boris Berlin) voor het label Versus : de ‘SNOOPY Collection’. Bijzonder aardige bank(en) en stoel, opgebouwd uit een horizontaal kussen op ronde essenhouten poten en een daaromheen gevouwen verticaal rug element. Simpele, heldere vormgeving met als enig detail de rondom lopende bies, al dan niet in een contrasterende kleur. Wat afmetingen betreft (met name de banken) is er nu eens een keer rekening gehouden met de wat minder rijkelijk bedeelden (in m2 bedoel ik).

De naam ‘SNOOPY Collection’ is een goed 'bekkende' bijkomstigheid; ’t beestje moet tenslotte een naam hebben. De ‘ronde’ vormgeving doet inderdaad wat denken aan de tekenstijl van de Amerikaanse cartoonist Charles M. Schulz in zijn wereldberoemde strip Peanuts, met in de hoofdrol Charlie Brown en zijn hond Snoopy. Van opzij gezien lijkt het ontwerp nog het meest op deze beroemde beagle.
De heren Ikos-Berlin zeggen het volgende over de SNOOPY :
"We wanted to design a compact but comfortable "family" of sofas that harked back to classic soft furniture styles - especially to the post WW2 period".  Deze 'zachte' vormgeving zien we zo rond de jaren 1965-1970 opduiken, misschien wel als eerste met de ‘Suzanne’ van Kazuhide Takahama uit 1965. Snoopy zag het licht in 1950, dus dat 'post WW2" klopt wel.
De serie bestaat uit een poef, een fauteuil, een twee-, twee en een half- en een driezits bank en is te stofferen met een aantal met elkaar contrasterende kleuren voor zitting, rug en bies of in ‘uni’.
Goed gestyleerd ontwerp, mooi van vorm ; de ‘spielerei’ zit in de details, de kleurcombinaties en natuurlijk ‘n beetje in de naam …

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2012 | Studio Iskos-Berlin
Productie :
Prijs : € 775 ,-- (poef) tot € 5475 ,-- (3 zits bank-twee kleuren) 
Te koop via : Design Interior Agency LoeksGoed
Producent : Versus, Denemarken
Informatie : www.versus.dk | www.loeksgoed.nl | www.iskos-berlin.dk
Verkrijgbaar in : diverse kleurschakeringen
Afmeting :
fauteuil: B 120 cm, D 100 cm, H 73 cm
tweezits : B 160 cm, D 100 cm, H 73 cm
driezits: B 190 cm, D 100 cm, H 73 cm
Bijzonderheden : stoffering Kvadrat
Foto’s : Versus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.