donderdag 21 oktober 2010

Straatmeubilair


Zonder 'Delhi Belly' uit  India teruggekomen maar wel geveld door een Indiase griep. Met als gevolg een nogal vertraagde column wk 42. Ik had gehoopt in India meerdere ontwerpers te spreken, maar dat agendeert daar iets anders dan ik had gedacht.

Het viel me op dat er zo weinig aandachttrekkend meubeldesign te vinden is, waarbij ik dan het begrip aandachttrekkend design relateer aan vernieuwend-traditioneel Indiaas of (zelfs) merkbaar beïnvloedt door Westers Design.
 In week 41 schreef ik over Sandeep, met zijn ‘TRUSS me’ serie. Er moeten meer ‘Sandeeps’ zijn. Jonge ontwerpers van nieuwe meubels, lampen, textiel, drukwerk etc. maar zie ze maar eens te vinden.

dinsdag 19 oktober 2010

TRUSS me

Sinds 3 oktober ben ik in India. 'Incredible India', zoals het motto van de advertentiecampagne luidt. En dat is in mijn Westerse ogen nogal een understatement.

Een paar dagen terug sprak ik met de Indiase ontwerper Sandeep Sangaru(rechts op de foto) in zijn tijdelijke werkplaats annex ontwerpstudio in Bangalore, zo’n 2500 km ten zuiden van Delhi.