donderdag 28 oktober 2010

DESIGNgast LaColors : 'een bericht uit NY'

New York 25-10-2010
Het is hier in NY zomer. Blote armen, blote voeten in slippers en ballerina'tjes, korte opwaaiende jurkjes en mannen in van die echte Amerikaanse te lange te grote korte broeken die tot op hun knieën hangen. Het is heerlijk zacht bijna zomers weer! 

Metropolitan rooftop view
Zondag op het dak van het Metropolitan Museum gezeten en een beetje foto's gemaakt van de verkleurende bomen in Central Park. Geel en groen geel. De roden moeten nog komen. Die worden volgende week verwacht. Want zoals alles hier hebben ook de herfst kleuren in het park een schema. Ze liggen achter op hun verkleurins schema. Ze hebben te weinig water gehad aan het einde van de zomer. Dus nu lopen ze achter. Nu dat weer. 

maandag 25 oktober 2010

DESIGNgast Bas Verhoef : Cuby en Knit-Light


Het is niet eenvoudig te ontsnappen aan design. Je wekker, tandenborstel, auto (uit welk jaar dan ook), je Apple... en dan is je dag pas net begonnen. Als ontwerper en eigenaar van ontwerpbureau Toelgroep ben ik daar dan ook dagelijks door gefascineerd.

Vaak word ik geprikkeld maar helaas toch ook geïrriteerd door slecht vormgegeven of 'overdesigned' producten. Jan Willem vroeg mij een column te schrijven voor DESIGNkeus maar dan natuurlijk gerelateerd aan een interessant of intrigerend interieurproduct.