donderdag 28 oktober 2010

DESIGNgast LaColors : 'een bericht uit NY'

New York 25-10-2010
Het is hier in NY zomer. Blote armen, blote voeten in slippers en ballerina'tjes, korte opwaaiende jurkjes en mannen in van die echte Amerikaanse te lange te grote korte broeken die tot op hun knieën hangen. Het is heerlijk zacht bijna zomers weer! 

Metropolitan rooftop view
Zondag op het dak van het Metropolitan Museum gezeten en een beetje foto's gemaakt van de verkleurende bomen in Central Park. Geel en groen geel. De roden moeten nog komen. Die worden volgende week verwacht. Want zoals alles hier hebben ook de herfst kleuren in het park een schema. Ze liggen achter op hun verkleurins schema. Ze hebben te weinig water gehad aan het einde van de zomer. Dus nu lopen ze achter. Nu dat weer. 
Hier is de tijd aangebroken voor het nieuwe koffie drinken. Starbucks kan echt niet meer. Je moet naar een speciale koffie branderij, en die heten 'coffee roasters'. Daar werken geen obers maar 'barrista's', en dat zijn jonge macho mannen met kleine hoedjes een beetje achter op hun hoofd, met bakkebaarden, echte overhemden met vestjes erover heen, hele dunne stropdasjes om, en armen vol tatoeages.
'barrista at work'
Die lullen je plat over het branden van de koffie, over de maalmachine, over de temperatuur van de melk, je begrijpt hem al: onbetaalbaar maar inderdaad fluweel zachte cappuccino. De hipste coffee roaster is nu Stumptown, en die zit sinds Labor Day 2009 in de hal van een nieuw ACE hotel (29e Street en 5th Avenue met 'lofts' voor 800 dollar per nacht). Een grenzeloze mooie retro Americana tent vol eikenhouten lambriseringen en mozaïek vloeren alsof het een oude bank is geweest.
Lobby Ace Hotel NY
Op 5 juli werd het nieuwe ANDAZ hotel geopend (5th Avenue, 485 Fifth Avenue at 41st Street. NY 10017) annex restaurant (dat heet 'shop') met een koffie lounge en een partij design meubilair in de lobby kompleet om te zoenen. Recht tegenover de NY Library die op dit moment helemaal gerestaureerd wordt. Ze koken alleen local food, van local ingredients, met seizoens groenten en gerechten, hebben alleen local made design furniture, doen aan local en niet vliegen van ver en duur en polluting.  Het is de nieuwe sustainable culinairy design movement hier.
Dining at the Andaz
All Saints is de grote hit hier, ze hebben nu een winkel geopend in Soho op Broadway, naast Bloomingdales, en daar moet je dus niet op een zaterdagmiddag naar binnen willen, wat dan persen ze je plat.  Het is vooral 'grunge', en dan erg Engels met prachtige gewassen leren jasjes met honderden knoopjes en lange jaspanden achter. Die wil je allemaal hebben maar daar pas je dus niet in. Wijde lange crêpe T-shirts , met pailletten all-over geborduurd, daarna in de modder gewassen, opgedroogd, afgeborsteld en aan het rek gehangen. Fantasties. Dirtwash maar dan prachtig. Versleten maar handgemaakt en fraai oud. Geoxideerde pailletten. Stoffen met een patina. 
All Saints NY
De façade  bestaat uit opgestapelde antieke naaimachines, maar dan meters en meters hoog. Wanden ook. Ik had eigenlijk de hele winkel wel leeg willen kopen. Zulke mooie wijd uitlopende vormen.

© LaColors from Amsterdam   voor DESIGNkeus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.