woensdag 8 juni 2011

100% Design : 3 leaf clover

Alweer 2 weken geleden bezocht ik de 100% Design beurs in de onvolprezen van Nelle fabrieken in Rotterdam. En nu pas vind ik de tijd om er een aantal ontwerpen uit te lichten die mijn bijzondere belangstelling hebben. Ik splits het voor het gemak even op in een paar korte berichten.

Ik sprak kort met ontwerper en meubelmaker Marcel Klever. Behalve een kunstig geconstrueerde tafel, de Rhizome, liet hij ook een houten kruk zien die door eenvoud en helderheid mijn aandacht trok. De '3 leaf clover' kruk.

De zitting en tevens, letterlijk, de kern van deze kruk bestaat uit een massief stuk essenhout dat door een computer gestuurde frees (middels CNC oftewel Computer Numeric Control techniek) in vorm wordt ‘gesneden’. De drie krukpoten, eveneens van essenhout, zijn in de inhammen in de zitting opgesloten en diezelfde inhammen zorgen ervoor dat de kruk stapelbaar is.


Een erg mooi en functioneel detail vind ik dat. Goed ontwerp !

Klever is nog opzoek naar een fabrikant en produceert ondertussen zelf, op bestelling, in samenwerking met Meubelwerkplaats de Klomp.

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2011 | Marcel Klever
Productie : Meubelwerkplaats de Klomp
Prijs : € 416,--
Te koop bij  : Marcel Klever
Producent :
Informatie : Marcel Klever Meubelontwerp
Verkrijgbaar in : massief essen: poten blank met wit pigment, zitting in kleur
Afmeting : D ø 35 cm, H 45 cm
Bijzonderheden :
Foto’s : Marcel Klever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.