donderdag 9 juni 2011

100% Design : Giraffe en Monkey


In de stand van eQ+ (spreek uit: ‘ekuplus’) zag ik een gestreepte tafel en dito kruk. Ik kende eQ+ niet en dat is niet zo vreemd, want het is een kakelvers merk.

Zoals je bij filmpjes over kunst dikwijls a-tonische ‘pling, plang, plong’ muziek te horen krijgt, zo bedient hedendaags design zich regelmatig van een wollig Lifestyle-bladen jargon. Voor een vierde dimensie zullen we maar zeggen. Op een brainmap-achtige achterwand  noteerde  eQ+ : Emotions, sleep, interpretation, body language, fantasy, thoughts, childhood memories, history, surroundings, om er een paar te noemen.

Jazeker, zo ken ik er ook nog wel een paar. Maar goede ontwerpen behoeven geen jasje van wollige woorden. Die staan naakt zichzelf te zijn. En eQ+ heeft er een aantal in huis ...


Gelukkig waren daar de Giraffe en de Monkey (ja, natuurlijk ben ik als kind in Artis geweest ...). Twee mooi uitgevoerde meubels, een statafel en een bijbehorende kruk, gemaakt van ‘No Waste’ hout en ontworpen door Geke Lensink en Jesse Visser . Onder andere moet ik zeggen, want ik geloof dat alle getoonde ontwerpen van de hand van deze twee ontwerpers zijn.

“Voor ‘No Waste’ hout wordt afvalhout uit de professionele houtverwerkingsindustrie verzameld, biologisch verlijmd en verwerkt tot duurzame massieve producten (balken en platen) “ schrijft eQ+. Fraaie patronen ontstaan door het rond frezen van het materiaal zoals te zien is bij de poten en de afronding van het blad.


De verdikte overgang van de poten van de Giraffe naar het blad is goed gevonden, maar ik vind met name de Monkey (kruk) interessant. Vanwege de manier waarop de poot in het metalen frame is gevat. Die combinatie zou ik me ook kunnen voorstellen bij de Giraffe. Kijk op www.eqplus.nl voor de rest van de collectie. Moeite waard ...

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2011 | Geke Lensink | Jesse Visser
Productie :
Prijs : € ,--
Te koop bij  : eQ+
Producent :eQ+
Informatie : www.eqplus.nl
Verkrijgbaar in : diverse maten en modellen
Afmeting : diverse maten
Bijzonderheden : No Waste hout
Foto’s : eQ+, jan willem henssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.