maandag 22 november 2021

Musée Tesseract : Kunst en Wiskunde

Zaterdag 20 november is de tentoonstelling  'Kunst en Wiskunde' geopend in het virtuele Musée Tesseract. (Een tesseract is een vierdimensionaal object, een zgn. hyperkubus. Zie deze link)
De tentoonstelling is gebouwd en samengesteld door Ars et Mathesis, een platform voor mensen met belangstelling voor Kunst in relatie tot Wiskunde. Gezien de lange duur van het opbouw traject is het een enorme 'klus' geweest. Maar het resultaat mag er zijn !

Een bezoek aan dit virtuele museum is zeer de moeite waard. U dwaalt op uw computerscherm door diverse zalen en kunt van veraf of dichtbij de aldaar geëxposeerde kunstwerken bewonderen.
Er zijn zowel 3D beelden en objecten te zien, als ook 2D schilderijen, aquarellen en digitale prints.

Ik ben zeer vereerd met mijn "Henssen" zaal. Daar hangen 13 ontwerpen uit de Fibonacci series 1 en 2, resp. uit 2019 en 2020. Op een waanzinnig groot formaat; 233x233cm en 377x377cm. Dat zijn echt onwerkelijke afmetingen maar wél Fibonacci maten. En dat is alleen maar mogelijk in een virtueel museum.

Volg de rondleiding via deze link. U kunt dan deel 1 en 2 bekijken door op de bijbehorende links te klikken. Mijn 'Henssen" zaal ziet u in deel 2.

En wanneer u geïnteresseerd bent in Kunst en Wiskunde wordt dan donateur van Ars et Mathesis voor €25,-- per jaar.

©DESIGNkeus-jan willem henssen

BA Art&Design
www.phi2art.com