vrijdag 17 februari 2012

DESIGNgast John van de Pol : IMM Cologne 2012

Vrijdag 21 januari reisde ik af naar Keulen voor een bezoek aan IMM Cologne 2012. Al enige jaren bezoek ik deze beurs. Als eigenaar van meubelmerk CESPO grijp ik dit soort beursbezoeken aan om inspiratie op te doen en de nieuwste ontwikkelingen te bekijken. Mijn speciale interesse gaat uit naar kasten aangezien dat voor CESPO de ‘core business’ is. De IMM Cologne geldt in het algemeen als een ‘afterparty’ van de beurs in Milaan. Het aantal hallen was in tegenstelling tot voorgaande jaren aanzienlijk teruggebracht. Een aantal Italiaanse topmerken liet deze beurs dan ook links liggen. Maar gelukkig bleven er nog genoeg over.

woensdag 15 februari 2012

Object Rotterdam 2012

Uiteraard bezocht ik weer Object Rotterdam en daarop aansluitend Art Rotterdam 2012. Over beide beurzen ben ik dit maal minder enthousiast dan vorige jaren; een magere zeven en 'n half ten opzichte van de vette acht die ik vorig jaar, met name aan Object R’dam, toekende. Het aanbod op de Object beurs was dit jaar weliswaar zeer gevarieerd maar het geheel vond ik wat minder interessant. En hoewel de plattegrond, met 30 stands, op ruitjespapier prima in orde is, beklijft er 'life' een wat rommelige indruk. Daar doorheen zag ik toch genoeg interessante interieur objecten waarvan bij deze van een aantal verslag.

maandag 13 februari 2012

Design Icons Amsterdam

Design Icons Amsterdam beleefde zaterdag 11 februari haar primeur. Deze tweedaagse beurs voor vintage design, een uitstekend initiatief van Margriet van der Wiel van RetroStart, was met zo’n 63 standhouders ‘volgeboekt’. Prima locatie op het industrieterrein “De Overkant”, in de Kromhouthallen, een voormalige scheepswerf, met een leuk café-restaurant (de voormalige bedrijfshal van Stork) en zeer goed bezocht. Op dag twee dag ben ik even gaan kijken en kocht er zowaar twee lampen.