maandag 19 januari 2009

Fred - luchtbevochtiger


Eindelijk een luchtbevochtiger die er niet uit ziet als een luchtbevochtiger (die er meestal uitzien als een frituurpan of een broodbakmachine of een onderdeel van je Bose installatie).
Dit is een waterketel op pootjes met een tuit waar stoom uitkomt. Form follows Function. Gewoon een helder vormgegeven huishoudelijk product.

De Zwitserse producent Stadler Form zegt :
“Waneer het buiten kouder wordt, verwarmen wij onze huizen. De luchtvochtigheid daalt. Wij, ons meubilair, de planten, en de apparatuur lijden in deze droge omgeving. Houten vloeren gaan werken, kunnen scheuren en omhoog gaan staan. De belangrijkste oorzaak is het centrale verwarmingssysteem. Met deze FRED luchbevochtiger behoort dit fenomeen tot de verleden tijd. De noodzakelijke vocht balans van de ons omringende lucht, wordt hersteld.
Doordat de FRED stoom blaast is een bijkomend gevolg dat we ons binnen weer comfortabel gaan voelen. Als gevolg van de hogere luchtvochtigheid wordt de (centraleverwarmings-) warmte beter getransporteerd.
De FRED is schoon, doordat de stoom mineraal- en bacterievrij is. Door het chromen voetstuk staat de FRED stevig op de grond. De FRED gaat automatisch uit als het waterniveau te laag komt “.

Één maar...uit de tuit komt stoom van 100Cº , dus oppassen !

Ontwerp : 2007 | Matti Walker
Productie :
Prijs : € 110,-- tot €150,-- (in zilver)
Te koop bij : www.e-d.nl
Producent : Stadler Form
Informatie : www.stadlerform.ch
Verkrijgbaar in : wit, rood, antraciet, groen, paars, zwart of zilver
Afmeting : B 36 cm, D 36 cm, H 27 cm
Bijzonderheden : inhoud 4 ltr., tot ruimten van 100M3, vermogen max. 400Watt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.