maandag 18 januari 2010

E-VOLVED table

Sinds ik begin 2008 het prototype van deze tafel zag, sluimerde er een column over de E-VOLVED in ‘klad’ op mijn hard disk. Over ontwerpen die niet in productie zijn schrijf ik in principe niet, maar nu mag ik. Want dit prachtige ontwerp van Timothy Schreiber uit 2007 dat twee jaar heeft moeten wachten op productie, is nu eindelijk medio 2010, of eerder, te koop (vlgns. producent FueraDentro  Amsterdam).


Het ontwerp voor het frame is geïnspireerd op in de flora voorkomende groeivormen. Niet echt een nieuw thema. Kijk maar eens naar meubels uit de Art Nouveau periode van bijv. Victor Horta en Hector Guimard. Maar Timothy Schreiber benadert het anders.
Waar de inspiratie van de kunstenaar in de Art Nouveau leidend is, heeft de industriëel ontwerper Schreiber met behulp van kunstmatig intelligente software het groeiproces van planten nagebootst en zijn basisontwerp daarmee getoetst en verbeterd. Dat resulteert niet alleen in een organisch en natuurgetrouw ogend frame maar ook in een structureel kloppend geheel. De ‘constructieve’ verdikkingen en verjongingen zijn zoals ze in de natuur ook zouden zijn gevormd.
Het frame is knap opgebouwd uit twee sets van drie identieke elementen die ter plekke van de vertakkingen bijna onzichtbaar aansluiten. Daardoor is het frame demontabel en makkelijk te transporteren.
Kijk ook even naar dit (ironisch bedoeld ?) YouTube filmpje.
Een subliem ontwerp van een ontwerper waar we nog veel van gaan zien ...

Ontwerp : 2007 | Timothy Schreiber
Productie :
Prijs : € 5100,-- | € 5200,-- | € 4300,-- (los onderstel)
Te koop bij : FueraDentro Showroom & Office | vanaf medio 2010 of eerder
Producent : FueraDentro
Informatie : www.fueradentro.com | www.timothy-schreiber.com
Verkrijgbaar in :  hoogglans gepolijst rvs frame met gehard glazen blad
Afmeting : Ø140 cm, Ø150 CM, H 72 cm
Bijzonderheden : Red dot design award 2007
Foto’s : FueraDentro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.