zondag 28 juni 2009

Pivot

Bij ons thuis staat een hoog rank tafeltje uit Curaçao, voorzien van een lade. In die lade stoppen we alles waarvan we vinden dat het onder handbereik moet zijn. Of waar we zo snel geen plaats voor weten. Met als gevolge dat de lade een grabbelton is waarvan je maar hoopt er elke dag je autosleutels uit te vissen. 1x per jaar ruimen we de lade op en gaat 80% van de inhoud regelrecht de vuilnisbak in. Dat ritueel herhaalt zich elk jaar.Pivot is een prachtig ontwerp van de Israëlische ontwerper Shay Alkalay (Studio Raw-Edges Design) en heeft 2 laden die, heel handig, tegelijkertijd open kunnen om hun inhoud te openbaren. Een inventieve scharnierende constructie maakt dit mogelijk. En dat scheelt zoek en grabbelwerk.
Het kastje leunt achteloos tegen de muur, maar het lijkt me verstandig om het op een of andere manier te bevestigen. Voor het geval de onderste lade erg gevuld raakt.

De eenvoud van de vorm en de mooie ambachtelijke constructie doet een beetje denken aan de no-nonsense en strak vormgegeven Shaker meubels, zeker in de massief eiken versie. Form follows Function.
De Pivot won in 2008 de Dutch Design Awards in de categorie Wonen.
  
©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2008 | Shay Alkalay
Productie : Arco
Prijs : € 1015 ,--
Te koop bij : www.arco.nl/informatie/verkooppunten/nederland.aspx
Producent : Arco
Informatie : www.arco.nl | www.raw-edges.com
Verkrijgbaar in : massief eiken, amerikaans noten en diverse lakkleuren
Afmeting : B 82 cm, D 63 cm, H 100 cm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.