maandag 4 januari 2010

Spring Chair


Een paar maal per jaar valt mijn vrouw ten prooi aan het ‘ik heb niets meer om aan te trekken’ virus. Een goede remedie is een dagje Utrecht, Den Haag of Amsterdam. Shoppen is niet echt mijn favoriete bezigheid maar een bezoekje aan de Bijenkorf vind ik wel aardig.

Gelukkig trof ik op de Lingerie afdeling, die ik, voor alle duidelijkheid, slechts met mijn vrouw bezoek, een set mij onbekende stoelen aan (foto 1). Bezet door lusteloze heren in afwachting van hun door de paskamers opgeslokte dames.

De mevrouw van de kanten slipjes verwees mij naar de Woonafdeling vanwaar de mevrouw van de meubels met mij mee terugliep, de stoelen bezag en zei geen idee te hebben. Maar de hoofdinkoper, die er op zaterdag niet was, zou het vast weten en mij bellen. En zo geschiedde.

Het betreft hier de Spring Chair van Studio Tecnico voor Emmemobili, een door de Italiaanse familie Tagliabue in 1879 opgericht bedrijf dat bijzonder houten meubilair maakt. Aan dit ontwerp uit 1998 zijn in 2005 een aantal varianten toegevoegd die in 2006 op de beurs in Milaan werden getoond.
'Wood is strong, robust, solid. It is the Earth. It is where we all came from. Shaped wood is flexible, sensuous, feminine, the very symbol of malleability. It can be shaped, moulded, and transformed into items with no straight lines, which are a soft, elegant sign of the world to come'. Aldus Daniele Tagliabue, 4e generatie Emmemobili.


De schaal van de Spring Chair is gemaakt van dunne fineerlagen die, voorzien van lijm en een eventuele kleurlaag, met hitte en druk in een mal tot de gewenste vorm worden geperst. De zicht-fineerlaag bestaat uit twee spiegelbeeldige delen (de ‘open boek’ methode) met de naad altijd in het midden van de schaal. Die wordt verder met de hand afgewerkt en voorzien van een verchroomd onderstel.

Resultaat : een tijdloos en sober meubel met een mooie belijning en een goede (maar harde) zit. Vraag maar aan de heren op de Lingerie afdeling ...

Ontwerp : 1998 | Studio Tecnico
Productie : Emmemobili
Prijs : € 1090,--
Te koop bij : G4Agency | www.G4/be
Producent : Emmemobili
Informatie : www.emmemobili.com
Verkrijgbaar in : Wengé, licht en donker Eiken en Beuken fineer of gestoffeerd (wol of leer)
Afmeting : B 97 cm, D 64 cm, H 36 cm, H 76 cm

foto 1: jan willem henssen, foto 2 : emmemobili

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.