dinsdag 10 april 2012

Doeloe Lounge Chair

De Doeloe Lounge Chair, een ontwerp van de Indonesische ontwerper Abie Abdilah, heeft al een paar jaar een hoge notering in mijn archief. Ik had er graag zelf twee willen aanschaffen maar door de forse maten en de ruimte die ze om zich heen nodig hebben blijven ze veroordeeld tot een stipnotering. Mijn tempo doeloe momenten beleef ik nu maar op de bank….van Ikea.

De stoel is gemaakt van rotan, een product dat in IndonesiĆ« ruimschoots (70% van het totale wereldaanbod) voorhanden is. Rotan lijkt op bamboe, maar is meer een gras dan een boom, is steviger en buigzamer en kan, uit ‘bosbeheer’ oogpunt, bijdragen tot het behoud van de nu veelvuldig gekapte hardhoutsoorten.

Abie zegt zijn ontwerp gebaseerd te hebben op een verlangen naar 'vroeger' (doeloe). En gebruikte als inspiratiebron de ‘Oplet’, een kleine personen bus gebaseerd op de ontwerpen van het Britse  automerk Morris en in Jakarta gebruikt in de jaren dertig tot zeventig. Die inspiratie zie ik niet terug (behalve in de koplampen misschien), maar ik heb dan ook geen verstand van auto’s.
Het is een ‘luchtig’ ontwerp, met een gezellige, overvolumineuze vormgeving, in contrast met de bescheiden ruimte voor zitting en rug. Leuke stoel, voor in de serre, de veranda of op het overdekte terras. Te koop ? DESIGNkeus heeft contact met Abie Abdilah en laat het u weten. Maar ... kassian.

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2010 | Abie Abdilah
Productie :
Prijs : € ,--
Te koop bij  :
Producent :
Informatie :
Verkrijgbaar in :
Afmeting : B110 cm, D 100 cm, H 80 cm
Bijzonderheden :
Foto’s : Abie Abdilah, m.u.v. de 'Oplet'

2 opmerkingen:

 1. Ik ben geinteresseerd in Doeloe.
  Heeft u gegevens?
  mvgr
  Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Rick,
  Ik heb nog geen antwoord van de ontwerper.
  Zodra ik iets hoor laat ik je dat weten.
  Mail je verzoek even naar : info@designkeus.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.