dinsdag 22 mei 2012

Corner Ladder

De Corner Ladder is een ontwerp van 'Company and Company' uit Barcelona. Productontwerpster Neus Company, mede oprichter van de studio met de gelijknamige naam, bedacht samen met haar companen een werkelijk subliem uitgevoerde en geheel opvouwbare ladder. Van beukenhout en voorzien van prachtige meubelmaker details. Bedoelt voor huishoudelijk gebruik, maar eigenlijk  gewoon een ‘object’ en veel te mooi om mee te klussen. Stel je voor dat er tijdens het schilderen een blik Jan des Bouvrie 'wit' overheen gaat. Brrrr….

Het idee is niet nieuw. Er bestaan al jaren aluminium ladders die net zo compact op te vouwen zijn als de Corner Ladder. Een aantal ‘designbloggers’ laat niet na daar uitvoerig op te wijzen. ‘Copy and Copy’ worden ze al genoemd. Niet geheel onterecht vind ik. Neus en Co had op z’n minst kunnen aangeven wat hun inspiratiebron was. En er is niks mis met inspiratiebronnen. Maar wel iets met het niet melden ervan.

Nu is de Corner Ladder wel een bijzonder fraaie herinterpretatie van de bron en dat maakt veel goed. Het idee achter de ladder is dat het opbergen van die dingen altijd veel gedonder is. Niet iedereen heeft achter in de tuin een schuurtje van vijf bij tien meter om dit soort spullen op te bergen. Sterker nog, niet iedereen heeft een tuin. Dus moeten ze in de meterkast, in de toch al veel te kleine kelder met die te smalle kwartslag trap, op het balkon of elders uit het zicht. Vandaar dus dat opvouwen. In dit geval tot een pakketje van 9x10cm, bij 172 cm hoog.

Onder het mom van praktisch en duurzaam, kunt u zonder enige gêne dit opvouwbare en bijzondere hebbeding aanschaffen en een prominente plaats geven in uw interieur…
Een demofilmpje met slapstick muziekje vind u hier

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2012 | company&company
Productie :
Prijs : € ,--
Te koop bij  :
Producent :
Informatie : www.companyandcompany.net
Verkrijgbaar in : blank beukenhout
Afmeting : B 9 cm, D 10 cm, H  172 cm (ingeklapt)
Bijzonderheden :
Foto’s : company and company


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.