donderdag 31 mei 2012

Wig Table

Alweer een krukje / bijzettafeltje. De zoveelste zult u zeggen en dat klopt. Ontwerpers en fabrikanten lijken van geen ophouden te weten. Ik vind de ontwerpen meestal niet de moeite waard om er aandacht aan te besteden.  Zóveel ‘look a likes’ en andersoortige fantasieloze probeersels. Maar soms zit er eentje tussen waarvan ik denk ik : ”ja, ’t heeft wel wat”. Zoals de Wig Table uit 2012 van de Duitse ontwerper Andreas Kowalewski.

Een aardig ogend meubeltje gemaakt van vier stukken multiplex; drie poten voorzien van slim geplaatste sleuven, een veelhoekige zitting en een klosje hout met drie verzonken schroeven dat de zaak bij elkaar houdt. Het is niet de ‘vader aller bijzettafels’ maar het is in ieder geval een origineel en intelligent bedacht geheel, waarvan ik de hoekige zitting in combinatie met de driehoeks constructie van het onderstel interessant vind. En dat kan ik van de meeste van dergelijke ontwerpen niet zeggen. Het geheel past plat in een kartonnen verpakking en is in een handomdraai te (de)monteren.
Andreas won er in ijltempo een aantal prijzen en eervolle vermeldingen mee. Wat natuurlijk enerzijds iets zegt over de kwaliteit van het ontwerp, maar anderzijds ook over de ‘ontwerp armoede’ van het gros van de inzendingen. Want zo ‘briljant’ vind ik de Wig Table nu ook weer niet. Misschien moeten we het ontwerpen van krukken en bijzettafels voor een jaar  of wat verbieden; een wereldwijd embargo op fabricage ervan en een passende straf voor overtreders; een jaar lang op eigen ontwerp zitten …

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2012 | Andreas Kowalewski
Productie :
Prijs : € ,--
Te koop bij  :
Producent :
Informatie : www.andreaskowalewski.com
Verkrijgbaar in :
Afmeting : B 36 en 41 cm, D 36 en 41  cm, H 38 en 45  cm
Bijzonderheden :verkrijgbaar in 2 hoogtematen
Foto’s : Andreas Kowalewski

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.