maandag 15 april 2013

Fewer Than 3

Van Jonathan Sabine Studio in Canada kreeg ik een bijzondere bijzettafel onder ogen. Een zeer recent product met de illustere naam <3 Side Table of te wel ‘Fewer Than 3’, wat verwijst naar de twee poten van dit tafeltje. De derde poot is vervangen door het horizontale steunvlak op de vloer. Een aansprekend ontwerp, bestaande uit drie onderdelen en met een interessante asymmetrische vormgeving.

De tafel is gemaakt van een massief essenhouten blad en poot en een poot van gebogen metaal die ‘verkoperd’ is. Copper plating heet dat in ’t Engels. De houten poot is d.m.v.  een pen (deuvel) constructie in het blad bevestigd.
De tafel oogt door het ontbreken van de ‘derde poot’ uit elke hoek anders. Asymmetrisch dus. Mooi gevonden! Onder de metalen poot zitten twee kunststof dopjes en zo wordt het toch weer een tafel met drie vloer raakvlakken.
Jonathan mailde mij vandaag dat hij over een maand of zes meer weet over de productie- en verschepingskosten en verkoop in Europa. Zodra er meer bekend is laat ik het u weten ...

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2013 | Jonathan Sabine Studio
Productie :
Prijs : ± € 480,--
Te koop bij  : voorlopig alleen via Jonathan Sabine Studio
Producent : Jonathan Sabine Studio
Informatie : www.jonathansabine.com
Verkrijgbaar in :
Afmeting : Ø 42 cm, H 48 cm,
Bijzonderheden : wordt ‘flat-pack' verzonden, gewicht ± 5 kg
Foto’s : Jonathan Sabine Studio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.