maandag 27 oktober 2014

DESIGNgast Rob Brinks : Compacte ruimtes met hoge efficiëntie

Tegenwoordig zijn er steeds slimmere oplossingen te vinden om te wonen en werken in een relatief kleine ruimte. Zo zijn er prefab huizen, pods, cabins en containers waar efficiënte en compacte leef-en werkruimte wordt gecreëerd.

Efficiënte plekken om te werken
Bij veel beroepen is het mogelijk om thuis te werken. Dit wordt ook wel 'het nieuwe werken' genoemd. Je werkruimte is dan erg belangrijk, want je moet je kunnen concentreren en tegelijkertijd van alle gemakken voorzien zijn. Er zijn diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken efficiënte werkruimten.
Studio’s om in te werken
Thuiswerken heeft diverse voordelen. Zo bespaar je veel tijd door niet in de file te staan en het scheelt jaarlijks miljoenen euro’s aan reiskosten. Hieronder enkele voorbeelden van thuiswerkmogelijkheden.

Eco spacestudio’s heeft diverse kleine woningmodellen ontworpen. Het basismodel heeft een breedte van 2.50m, een diepte van 1.90m en een hoogte van 2.50m. Deze studio’s worden onder andere uitgerust met met dubbele beglazing, energiezuinige verlichting en vloerverwarming.

Er worden bij de productie van de miniwoning vrijwel enkel natuurvriendelijke producten gebruikt. Het basismodel kost ongeveer 12.000 euro. Het bedrijf specialiseert zich niet alleen in het bouwen van studio’s, maar biedt ook complete huizen die op dezelfde manier worden gemaakt.


 Pod-Space
Atelier Garden Studios en Pod-Space zijn bedrijven die ook kleine studio’s en werkplekken bouwen. Deze studio’s en werkplekken zijn zelfs geschikt als werkplek in de achtertuin.
We geven je een aantal voorbeelden van kleine, maar zeer handige werkplekken. De focus wordt zowel op efficiëntie als design gelegd.
Zeg nou zelf; zou jij niet in zo'n prachtig tuinhuis willen werken?

Een variant op dit soort thuiswerkplekken zijn de pods. We hebben er een aantal voor je opgezocht:

OfficePOD
Een werkplek met een minimale impact op het milieu, die de standaard van een kantoorruimte verlegt en de productiviteit stimuleert. De OfficePOD, van 2m bij 2m voldoet hier met stijl aan. Deze “cocoon” is voorzien van een creatieve en dynamische opslag en werkruimte.

De OfficePOD beschikt ook over eco-vriendelijke eigenschappen.
Zo zijn er zoveel mogelijk natuurlijke en gerecyclede materialen gebruikt. Dankzij het volgen van strenge richtlijnen, ondersteund door het gebruik van isolatie en dynamische koelsystemen, is het een zeer milieuvriendelijke kantoorruimte. De prijs die je hiervoor betaald? 11,950 pond.

Armadilla
Een soortgelijke werkuimte als de OfficePod biedt de Armadilla. Het is vrijwel een plug en play module.

Terashed
De aparte vorm maakt de Terashed uniek en veelzijdig. Wil je de mogelijkheden ontdekken? Bekijk dan eens deze 3d viewer.

Wonen in een compacte ruimte
Naast compacte oplossingen voor een inspirerende werkruimte,, worden ook compacte woonoplossingen steeds populairder.
Zo kun je bijvoorbeeld een container kunnen gebruiken om in te wonen (denk maar eens aan studentenhuisvesting). Naast een container zijn er nog veel andere kleine oplossingen. We lichten een aantal mogelijkheden nader toe.

Eagle Point Cabin
Deze Eagle Point Cabin wordt momenteel te koop aangeboden. De gekozen afwerkingsmaterialen en de locatie maken deze hut vrij duur. Het vervangen van standaard extra grote ramen of schuifdeuren en flat-pack kabinetten zou het veranderen in een vrij zuinige woning. Met eenvoudige lijnen en een hellend dak, is het relatief eenvoudig en goedkoop te bouwen.

Containers
Er zijn mensen die een container (of meerdere) kopen en er vervolgens fantastische dingen mee doen. Een loftachtige sfeer is vooral zeer geschikt bij een gestapelde container. De mogelijkheden zijn eindeloos. Containers zijn erg robuust en compact en je kunt er zeer veel kanten mee op. Bijvoorbeeld door een combinatie opstelling te maken voor een zit/eethoek, een keuken/kast/bed-combinatie. Modulaire meubels, zoals de bank op de foto van zitmaxx.nl, zijn ideaal bij het inrichten van een beperkte ruimte, zoals een container.Al naar gelang het gebruik voeg je een element toe of haal je er een weg.
zitmax.nl_ modulaire_bank
handige oplossing van pinmig.com
Er zijn veel variaties te vinden op het gebied van containers. Er staan veel containers te koop op het internet, die je vanaf ongeveer 2500 euro kunt kopen. Wat je er vervolgens mee doet is aan jou...
Ter inspiratie wat voorbeelden .

© DESIGNkeus.nl - Rob Brinks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.