dinsdag 24 augustus 2010

Drawing Lamp

Industrieel ontwerper Thomas Feichtner, 40 jaar oud en met een oeuvre waar je u tegen zegt, ontwierp in 2009 een lamp voor eigen gebruik. De Drawing Lamp. Bedoelt om zijn werktafel of schetsboek aan te lichten tijdens het ontwerpen.

De lamp bestaat uit niet meer dan 3 componenten. Een metalen buis, een LED lamp en een snoer. Simpeler kan niet, maar daarom niet minder ingenieus. De buis is zodanig gebogen dat de lamp op twee manieren gebruikt kan worden. Rechtopstaand voor algemeen licht en voorover gekanteld voor ‘gericht’ licht. In beide posities blijft de lamp perfect in balans.


De licht bron is een aan het uiteinde van de buis geplaatste LED lamp, gevoed via een snoer dat door de buis loopt.
Het voordeel van een LED lamp is, behalve laag stroomverbruik en minimale warmteontwikkeling, dat het licht zonder reflector toch gericht uitstraalt. Vandaar dat de LED rechtstreeks in de buis geplaatst kon worden.

Een elegant en ‘minimal’ ontwerp met een mooie balans (letterlijk en figuurlijk) tussen functie en vorm. Helaas nog niet in productie, maar ik ben ervan overtuigd dat er een producent komt die het ontwerp oppikt (niet ‘inpikt’). Zo’n lamp zou ik nu graag eens zien bij HABITAT of bij SKITSCH. Als DESIGNkeus voor een betaalbare prijs.

Wie meer wil weten over Thomas Feichtner leze “Edge to Edge”, een zojuist uitgekomen bibliografie over zijn werk en ideeën. (ISBN 978-3-0346-0342-3).

© jan willem henssen week 34 2010

Ontwerp : 2009 | Thomas Feichtner
Productie :
Prijs : € ,-- 

Te koop bij : 

Producent : 

Informatie : www.thomasfeichtner.com
Verkrijgbaar in : 

Afmeting : B 19 cm, D 50 cm, H 60 cm
Bijzonderheden : LED lamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.