donderdag 4 augustus 2011

Lucky Love Chair

Maarten Baptist, die in 2001 ‘JOINE office for design’ oprichtte,  was ik een beetje uit het oog verloren. De laatste keer dat hij ’voorbij kwam' was met zijn bank ‘Single Sofa’ waar hij in 2010 een  RED DOT Design Award voor ontving.
Maar omdat ik opzoek was naar informatie over een stoel van gebogen hout, waarvan ik mij noch de naam noch de ontwerper meer herinner, dook in mijn onvolprezen archief opeens de Lucky Love Chair op. Zoals mijn neefje van 9 jaar oud zegt :‘it pops up in your peanuts’, waarmee hij de, in zijn ogen, geringe omvang van mijn brein bedoelt.


De stoel, handgemaakt van gebogen en gestoomd berken laminaat, is een ontwerp uit 2010 en sinds kort in productie. Een interessant ontwerp en een nadrukkelijke herinterpretatie van vintage meubilair. Simpele en heldere vormgeving, met een speelse overgang van zitting naar rug en mooie ‘klassieke’ details, zoals de bevestiging van het frame aan het rugdeel. Het, naar mijn mening wat te veel naar voren uitgestrekte, fragiele frame van matzwart metaal versterkt de vintage uitstraling. Een stoel die vakmanschap en designkwaliteit uitstraalt.

De naam vind ik niet de sterkste kant van het ontwerp. Baptist zegt :” Producten zouden een gesprek met je aan moeten gaan. De Lucky Love Chair probeert je een goed gevoel te geven en je te omarmen” Ondanks de onmiskenbare hartvorm in de bovenzijde van de rug, stel ik me bij een ‘lucky love chair’ iets minder houterigs  en fragiels voor...
De stoel is te koop in de mooie winkel voor houten vintage meubilair, WonderWood in Amsterdam (ik schreef al eerder een column over de T.46, een tafel uit hun collectie ).

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2010 | Maarten Baptist
Productie :
Prijs : € 1655 ,--
Te koop bij o.a. : WonderWood
Producent :
Informatie : www.joine.nl | www.wonderwood.nl
Verkrijgbaar in : kunststof, leer en gelamineerd hout (naturel, grijs, rood)
Afmeting : B 61 cm, H 85 cm
Bijzonderheden :
Foto’s : Joine-Maarten Baptist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.