donderdag 11 augustus 2011

Special Love Chair

Alweer ’n Love Chair. Ditmaal een 'Special' van ontwerper Paul McClelland met zijn ‘one man studio’ PM Custom in Miami, Florida. Hij ontwerpt veelal in metaal, met af en toe een accent in hout. Notenhout of Mahonie bijvoorbeeld. Maar ook in kunststof of beton. Zolang hij het maar in zijn werkplaats kan verwerken.

Zijn metaalwerk is puur. Warm gewalst plat- of rond staal, dat gesmeed, gebogen en gelast wordt. Van zijn portfolio tot dusver, vind ik de Special Love Chair een uitblinker. Zeer elegant, organisch gevormd frame met een heldere functionaliteit. Het draagt en ondersteunt op de juiste plekken en de overbrenging van de ‘zit-leun belasting’ is goed vormgegeven. De gebogen plywood zitting en rug en de bevestiging op het onderstel is subtiel, en bewegelijk, uitgevoerd door middel van rvs bussen en rubber ringen. De verwijzing naar skateboards is duidelijk.

McClelland zegt over deze stoel : ’ It's one of those items that really should be used in order to understand how it feels. The cold molded plywood seat and back change position as you move around the chair because of the rubber bushings’.

Het frame wordt afgewerkt met een glanzende, transparante lak en het houtwerk met een zijdeglans lak. Een mooi ambachtelijk meubelstuk , dat alleen op bestelling wordt gemaakt (en door Paul verscheept naar waar u maar wilt). Twee personen kunnen erop naast elkaar zitten, al dan niet ‘in love’. Hoewel dat wel de voorkeur heeft ...

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2010 | Paul McClelland
Productie :
Prijs : $ 3500 ,--
Te koop bij  :
Producent : PM Custom
Informatie : www.pmcustom.com
Verkrijgbaar in :
Afmeting : B cm, D  cm, H  cm, H  cm
Bijzonderheden : handgemaakt
Foto’s : Paul McClelland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.