woensdag 30 november 2011

STORCH leaning desk

Deze ‘Storch’ op stahoogte lijkt mij een handig schrijftafeltje. Simpel, goed doordacht en fraai van vorm. Een ontwerp van de onlangs afgestudeerde ontwerper Nando Schmidlin ( Zwitserland). Gemaakt van een gezette plaat metaal met poedercoat afwerking en voorzien van twee slanke eikenhouten poten (‘Storch’ is Duits voor ooievaar, vandaar). Het geheel rust tegen de muur en, zo verzekert Nando, kan niet onderuit glijden. Het principe lijkt wel wat op dat van de Pivot tafel  maar dan zonder (Pivot) laden.

Toen ik pas begon, als architect/ontwerper, stond ik het grootste deel van de dag (en nacht) achter mijn tekentafel (calque papier, tape en die rottige Rotring, what’s in a name, pennen). Staand werken is, niet te lang achter elkaar, heel plezierig. Je kunt een beetje steunen en leunen. “Designers do it standing up”, als oubollige variant op ...

De Storch, genomineerd voor de Design Arena Preis 2011, is uitermate geschikt voor het maken van wat snelle notities, schetsen of even werken met je laptop. Er past ruim een A3 op of een Mac Book Pro 17” met daarnaast wat ruimte voor schrijf en tekengerei. Achterin het metalen blad zijn twee openingen gelaten voor doorvoer van kabels. In een ontwerpstudio kan ik mij een rijtje van deze Storch’s wel voorstellen.

Ik vind het een aardig meubeltje, maar van de prijs (€495,--) ga ik er toch even bij zitten ...

©DESIGNkeus- jan willem henssen  

Ontwerp : 2010 | Nando Schmidlin
Productie :
Prijs : € 495 ,--
Te koop bij o.a.  :  www.ceipps.nl | www.poncius.nl
Producent : MOX AG Switserland
Informatie : www.mox.ch
Verkrijgbaar in : wit of petrol | frame in naturel of zwart eiken
Afmeting : B 77 cm, D 50  cm, H 114 cm
Bijzonderheden :
Foto’s : MOX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.