maandag 12 maart 2012

Hermès, Rue de Sèvres, Paris

La Colors from Amsterdam bezocht laatst de nieuwste Hermès winkel in Parijs (geopend november 2010) en maakte wat foto's. Een unieke locatie in het oude zwembad van het fameuze Art Deco hotel Lutetia gelegen aan de Rue de Sèvres 17. Het water is eruit en op de bodem van het zwembad plaatste architect Denis Montel en zijn team (RDAI) een intrigerend interieur met subtiele verwijzingen  naar het vroegere gebruik. De foto’s spreken voor zich.

Hotel Lutetia werd in 1910 gebouwd in opdracht van de eigenaren van Bon Marché onder  de directie van architecten Louis-Charles Boileau en Henri Tauzin. Het wordt beschouwd als  één van de eerste, vroege, Art Deco gebouwen in Parijs.

De ‘bak’ van het oude zwembad met de daarboven gelegen balkons vormen nu een atrium. Over de oude vloer van het zwembad is, in stijl en sfeer, een nieuwe mozaïekvloer gelegd waarop een drietal negen meter hoge ‘hutten zijn opgetrokken. Daarin en op de paden ernaar toe is de Hermès collectie uitgestald, evenals de twee nieuwe designlijnen; remakes van art deco ontwerper Jean-Michel Franck en ‘Petit H’ met voorwerpen gemaakt van restafval.

Een uitvoerig verslag over dit fascinerende interieur vind u hier. Volgende keer Parijs?  Dan even een uur uitrekken voor een bezoek aan deze winkel. Zwembandjes zijn niet nodig, zwemmen in het geld is wèl handig ...

©DESIGNkeus-jan willem henssen


Ontwerp : 2010 | RDAI
Foto’s : La Colors from Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.