zondag 24 juni 2012

ROHLING Light

Tafellamp ‘Rohlinglight’ is een recent ontwerp van de Duitse productontwerper Dominik Hehl als onderdeel van een serie, waaronder een tafel, wandkast en deze lamp. Eerlijk gezegd vind ik de lamp het meest geslaagd van dit trio. De (vurenhouten) meubels uit de serie hebben een hoog HUBO gehalte, maar de lamp is van een ander materiaal en van een ander kaliber.

‘Rohlinglight’ is gemaakt uit één plaat aluminium, die eerst in een mal tot een soort reuzen drinkbeker (of vaas, zo u wilt) wordt geperst en vervolgens d.m.v. een computergestuurde hogedruk watersnijder in 3D van enkele zaagsneden wordt voorzien. Tenslotte wordt de vorm langs die zaagsneden opengevouwen en  ziedaar… de lamp. Textiel snoer, schakelaar, fitting en klaar is Dominik.
Het Duitse woord ‘Rohling’ blijkt vele betekenissen te kennen, waaronder woesteling, flapdrol, debiel, imbeciel, mafkees, idioot en nog wat equivalenten. Waarom je een serie ontwerpen zo’n naam zou meegeven ontgaat me volledig. Het heeft overigens wel iets grappigs om in de designwinkel te vragen om die ‘witte flapdrol lamp’ of een 'gele mafkees tafel'. Enfin, het is in ieder geval wel een geslaagde flapdrol …

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2012 | Dominik Hehl
Productie :
Prijs : € 230,--
Te koop bij  : www.selekkt.com
Producent :
Informatie : www.dominikhehl.de
Verkrijgbaar in : aluminium naturel of wit gepoedercoat
Afmeting : B 21 cm, D 26 cm, H 37 cm
Bijzonderheden : gemaakt uit één stuk aluminium
Foto’s : Dominik Hehl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.