dinsdag 3 juli 2012

Fei Fei Chair

Een bijzonder elegante stoel van de bekende Italiaanse ontwerper (en architect) William Sawaya (Beirut 1948) voor het label Sawaya and Moroni, waarvan hij in 1984 medeoprichter was. De 'Fei Fei Chair', die dit jaar voor het eerst te zien was op de Salone del Mobile, is vooral opvallend in de ‘two tone’ uitvoering, waarbij de buitenkant een andere kleur heeft dan de binnenkant (of andersom…)

De stoel is gemaakt van HDPE (high density polyurethane) en volledig recyclebaar. Hoewel de site van Sawaya and Moroni het heeft over een ‘single sheet’ waaruit de stoel gemaakt zou zijn, lijkt het er meer op dat er twee gekleurde ‘vellen’ polyurethane zijn gebruikt die thermisch versmolten zijn op een binnenkern. Vandaar ook dat er vijf verschillende mallen aan te pas komen.
Erg mooi zijn de naar binnen gevouwen achterpoten, die zorgen voor stabiliteit maar ook het ‘two tone’ effect accentueren. (Doet me denken aan de song van Homer and Jethro, Two Tone Shoes uit 1956 : “Now don't you step on my two-tone shoes, I'll give you a bruise if you step on my shoes”. Een mooie parodie op Elvis Presley’s Blue Suede Shoes).

Waar de naam Fei Fei vandaan komt weet ik niet. Op die vraag heeft Sawaya & Moroni mij nog niet geantwoord. Altijd leuk, weer eens 'n fraaie stoel te zien ...

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2011 | William K.Sawaya
Productie :
Prijs : € 880,--
Te koop vanaf  : eind september 2012
Producent : Sawaya & Moroni
Informatie : www.sawayamoroni.com
Verkrijgbaar in :wit, geel, zwart en rood-wit
Afmeting : B 54 cm, D 52 cm, H 45 cm, H 80 cm
Bijzonderheden :
Foto’s : Sawaya and Moroni, Designboom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.