maandag 30 juli 2012

Glasgow Table lamp

In uw collectie ‘minimal’ design, voor zover u die bezit, mag deze lamp niet ontbreken. Geheel in de traditie van ‘less is more’ ontwierp de van oorsprong Schotse ontwerper David Taylor deze tafellamp voor het Zweedse label Bsweden. Vernoemd naar de grootste stad van Schotland en in 2006 bekroond met een Elle Interior Design Award.

De Glasgow Table lamp is gemaakt uit één plaat geanodiseerd aluminium waarvan de opstaande zijden naar elkaar toe neigen. Bovenin die zijden zijn twee gaten gespaard waarin een gloeilamp geklemd wordt. Eenvoudiger kan haast niet. Een bijzonder aantrekkelijke, goed geproportioneerde lamp met een mooi abstract profiel. De afmetingen zijn flink, namelijk 46 cm hoog en 16 cm breed. Verkrijgbaar in wit, zwart en sinds kort ook in rood en voorzien van een katoenen snoer met schakelaar. Een aanwinst voor de collectie …

David Taylor, die zichzelf  'metallvormgivare ' noemt of te wel metaalvormgever, maakt deel uit van de Zweedse ontwerpgroep 'Made By'. Onder het motto 'we make the things we like' maken zij voornamelijk kleinschalige producties of unica. Hun website is de moeite waard.

©DESIGNkeus-jan willem henssen


Ontwerp : 2006 | David Taylor
Productie : Bsweden
Prijs : € 210,--
Te koop bij  :
Producent :
Informatie : www.bsweden.com | www.superdave.se
Verkrijgbaar in : wit, zwart en rood
Afmeting : B 19 cm, D ? cm, H 46  cm
Bijzonderheden : winnaar Elle Interior Design Award 2006
Foto’s : Bsweden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.