zondag 19 augustus 2012

Bucket Stool

Ja, ik weet het. Ik heb het gezegd. Ik zou voorlopig niet meer over krukjes en bijzettafels schrijven, uitzonderingen daar gelaten. De Bucket Stool is zo’n uitzondering, vind ik. Niet alleen omdat de ontwerpers, Luke Pedersen +James Lennard (Zuid Afrika), geen vluchtige passanten zijn en zo jong als ze zijn, al een degelijke en interessante portfolio hebben opgebouwd, maar ook omdat het ontwerp een vette knipoog is naar de o.a. in Zuid Afrika gebruikte ‘honey bucket’ (’n emmer als toilet). De Bucket Stool is het winnende ontwerp van de Western Cape Furniture Initiative op de Design Indaba Expo 2011. Veel diepzinnigs is er over de Bucket niet te melden maar het is een erg aardig, fris en ook praktisch ontwerp. En nu het zo tropisch warm is, kunt u de Bucket vullen met ijsblokjes en er een paar mooie flessen wit in koelen. Ice Bucket Stool. Diepzinnig genoeg, voor het moment …

De kruk is eigenlijk een oversized emmer, inclusief hengsel, ingeklemd tussen drie computer gesneden berken-multiplex poten en voorzien van een multiplex deksel met kussen. Het deksel kun je omdraaien zodat het kussen aan de onderkant zit en de kruk een tafeltje wordt en de emmer kun je, behalve met ijs, vullen met van alles en nog wat.
De emmer wordt met de hand gemaakt door een groep ambachtslieden in Salt River (een buitenwijk van Cape Town, Zuid Afrika) van gegalvaniseerd plaat en in kleur gemoffeld. Verkrijgbaar in een flink aantal kleuren en te bestellen (ook als barkruk) via de webwinkel van de ontwerpers.
Kijk ook eens op hun website. Gezien de portfolio denk je dat je met Scandinavische ontwerpers van doen hebt. Hun (over)grootouders komen er vandaan, vandaar? Een aardig interview met de ontwerpers vind u hier.

Met of zonder ijs ; ‘n cool design …

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp :  Pedersen + Lennard
Productie :
Prijs : kruk ± € 95,--  | barkruk ± € 135,-- (exkl. transport) 
Te koop bij  : www.pedersenlennard.co.za | www.shop.find-design.co.za
Producent :
Informatie : www.pedersenlennard.co.za
Verkrijgbaar in : 2 modellen, veel kleuren
Afmeting : ø 55 cm, H 32 cm
Bijzonderheden :
Foto’s : Pedersen + Lennard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.