donderdag 28 februari 2013

MIDI COLORS

Van Loek Snijders kreeg ik een persbericht toegestuurd (en niet alleen DESIGNkeus, zover zijn we nog niet) met de mededeling dat zijn bedrijf LoeksGoed (goed gevonden)  de ‘kakelverse’ en exclusieve agent is van een nieuwe collectie meubels uit Spanje. MIDI COLORS heet de collectie, ontworpen door studio Lagranja Design uit Barcelona.
Ik noemde LoeksGoed al eerder in relatie tot de speelse bank ‘Snoopy’ van Versus-Denemarken (zie DESIGNkeus 'Snoopy''). Die overigens nu ‘Basset’ heet na problemen met de erven ‘Snoopy’. Maar dat terzijde.

De meubels uit de serie MIDI COLORS spreken mij bijzonder aan. Ik hou van de robuuste uitstraling en de heldere en simpele lijnen, versterkt door het Zuidelijke kleurgebruik. Een fris en optimistisch ontwerp en dat uit Spanje ...
Op het eerste gezicht dacht ik dat de poten (eerbiedig onderstellen) van hout gemaakt waren met massief houten bladen. Niet dus, maar wel van gepoedercoat aluminium kokerprofiel in combinatie met (eiken) gefineerd MDF.
Het onderstel is fors te noemen (erg mooi) en prominent in beeld, wat nog versterkt wordt door de schuine en in sommige gevallen ook nog verdraaide positie van de poten. Het onderstel ‘draagt’ ook echt. Dit in tegenstelling tot die uiterst fragiele meubels die zo lang de dienst uit maakten en de wet van het haalbare tartten.
Bij de tafels met glazen blad is dat massieve onderstel optimaal aanwezig en levert een aantrekkelijk beeld op.

Interessant is ook de afwerking met een eikenfineer  in ‘cutting saw’ structuur, alsof het hout met een kettingzaag is bewerkt. Doet me denken aan de RAW collectie (zie DESIGNkeus ''RAW'). In combinatie  met de strakke onderstellen zorgt dat voor een fraai contrast.

De afwerking lijkt mij van hoge kwaliteit, maar ik moet eerlijk bekennen dat uit de foto’s af te leiden. Ik heb de meubels nog niet gezien ; de ‘kakelverse’ agent in Nederland heeft ze nog niet staan. Dat scheelde me trouwens een ritje naar zijn showroom in Vlaardingen.

Ik ben blij met deze MIDI COLORS, om de CuraƧaose hardloper Churandy Martina te parafreren …

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2012 | studio Lagranja
Productie : Sistema Midi-Spain
Prijs : € ,--
Te koop bij  : LoeksGoed
Producent :
Informatie : www.loeksgoed.nl | www.lagranjadesign.com
Verkrijgbaar in : veel verschillende afwerkingen en kleuren
Afmeting : B cm, D  cm, H  cm, H  cm
Bijzonderheden :
Foto’s : via LoeksGoed


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.