donderdag 7 maart 2013

Made of Copper

Fascinatie voor materialen is een belangrijke component voor inspiratie van ontwerpers. Die van John van de Pol, eigenaar van meubellabel CESPO, ligt bij koper. En dat heeft na een aantal prototypes geleid tot een nieuwe serie meubels met de heldere naam 'Made of Copper'. Waarvan bij deze acte.
'Made of Copper' bestaat uit twee modellen in verschillende afmetingen, een dressoir en een hoge (wand)kast. De vakverdeling van deuren en/of kleppen is qua maatvoering mooi in verhouding en zorgt voor een rustig, bijna minimalistisch effect.
De meubels staan op goed gedimensioneerde sokkels voorzien van massief koperen poten van 8 mm dik.
 
De kracht van deze serie zit natuurlijk in de opvallende en perfecte detaillering van de fronten. Uitgevoerd als een 4cm verdiepte lijst (een soort baklijst, voor kunstkenners) waarin terug liggend een massief koperen plaat is gelijmd die, uiteraard, rondom iets vrij ligt van de lijst. De koperplaat is niet helemaal vlak en vertoont soms een kleine oneffenheid, wat de natuurlijke uitstraling van het materiaal versterkt.
 

Het koper is voorzien van een transparante, matte laklaag. Dat voorkomt  vingerafdrukken en behoedt het koper voor oxidatie. Voor mij zou juist een uitvoering zonder die laklaag interessant zijn, omdat het oxidatie proces een natuurlijke veroudering van het materiaal is. Het bijbehorende oxidatiepatina zou ik een verrijking van het meubel vinden en een spannende extra dimensie.(Hint ?)

CESPO beschikt over een fraai vormgegeven mini showroom waar het goed toeven is; voorzien van een kopje espresso en begeleidt door het aanstekelijke enthousiasme van eigenaar en ontwerper John van de Pol.

Made of Copper gaat het maken …

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2013 | CESPO
Productie : CESPO
Prijs : dressoir vanaf € 2890,-- | hoge (wand)kast vanaf € 2390,--
Te koop bij  : CESPO
Producent :
Informatie : www.cespo.nl
Verkrijgbaar in : twee modellen, verschillende maten
Afmeting : dressoir B 151/201/252/302 cm, D 54 cm, H 60 cm,
hoge (wand)kast B 134 cm, D 44 cm, H 149 cm. Desgewenst volledig op maat.
Bijzonderheden : MDF met kleurcoating, massief koperen fronten en poten
Foto’s : Bas Foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.