maandag 11 maart 2013

Berlin Boombox

De Berlin Boombox, een knipoog naar de jaren zeventig/tachtig en bedacht door grafisch ontwerper Axel Pfaender. Je lacht je rot, wat een geinig ontwerp. Heb er meteen een besteld. Ik ga er niet mee rondlopen, (it's raining, dude) maar komt wel prominent in mijn verzameling bijzondere, vermakelijke en nutteloze hebbedingen.
Bedoeld als tegenhanger van de gelikte, glimmende, 't leven-dominerende, hybride, androïde, multimedia verlengstukken van ons zelf, in de vorm van een kartonnen 'dock-station' voor onze, dat weer wel, iPhone of iPad.
Gewoon 'plug and play' van karton met wat simpele elektronica, die doet denken aan de PIONIER bouwpakket radio’s van Philips uit de jaren zestig.

De BBb is gemaakt van recycled karton met een fraai uitgevoerde bedrukking in zwart-wit. Goed getroffen, mooi zwaar aangezet met een hoog ‘cartoon’ gehalte, benadrukt door het speelgoedachtige formaat (in vergelijking met de ‘echte’).
De bedoeling is dat je er een iPhone, iPod of MP3 speler op aansluit. Daarvoor is een sparing gemaakt tussen de beide luidsprekers.
Er zit een 2x5 Watt versterker in. Zal niet echt ‘Boomen’ maar het gaat om het idee.
Hij wordt geleverd in een soort pizzadoos, waar alle benodigde onderdelen inzitten inclusief een handleiding. Geen lijm, soldeerbout of gereedschap nodig.
Voor € 6,-- is er een verlengsnoer van 1,5m te bestellen waardoor de Boombox op afstand op bijv. een laptop kan worden aangesloten.
Er is zelfs een museum over het fenomeen Boom Box of Ghetto Blaster en wie even in 'the mood' wil komen : 'I Can't Live Without My Radio' (1985-Ll Cool J) is een hit uit 1985 en een liefdesverklaring  aan de Boombox. Kijk hier voor een filmpje.

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2012 | Axel Pfaender
Productie :
Prijs : € 65 ,--  ex. verzendkosten
Te koop bij  : Shop Axel Pfaender
Producent :
Informatie : www.berlinboombox.com | www.axelpfaender.com
Verkrijgbaar in :
Afmeting : B 35 cm, D 11 cm, H 25 cm,
Bijzonderheden : recycled karton
Foto’s : Axel Pfaender, divers via internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.