maandag 15 december 2014

Cap Hooks

Het nieuwste ontwerp van Julien Renault, Cap Hooks, is weer eens zo'n lekker simpel en letterlijk  'out of the box' product. Gelukkig zijn er ontwerpers die zich ook daar mee bezighouden.
Ik wilde in 2010 al eens iets schrijven over het eerste product van Renault. Nee, niet over de Voiturette, de eerste auto van die andere Renault, maar over de 'Hand Forged Series' uit 2010. Helaas verliep de communicatie tussen Renault en DESIGNkeus zo stroef dat er uiteindelijk geen column verscheen.
Dat is nu anders en vandaar aandacht voor de Cap Hooks.


Het product bestaat uit een metalen afsluitdop voor een pijp voorzien van een verzonken gat en een dikwandig stukje metaalbuis buis.
Bijgeleverd een passende schroef met muurplug et voilà... de Cap Hook. Alle onderdelen gewoon gebruikt in de industrie. De kleur is d.m.v. van poedercoaten aangebracht.
Zo simpel kan het zijn en zo simpel is het ook.

In het pakketje zit een 'Hook' van 76mm en een van 88 mm doorsnede, plus twee metalen buisjes van 35 mm lang en 20 mm in doorsnede. Na montage steekt de 'Cap Hook' 62 mm uit de wand.

Sterk genoeg om er, met beperking, die dingen aan op te hangen die men zoal ophangt. Kijk op de website voor suggesties...

©DESIGNkeus-jan willem henssen

Ontwerp : 2014 | Julien Renault
Productie : Julien Renault
Prijs : € 65,--
Te koop bij  : o.a. Julien Renault Objects
Producent :
Informatie : www.julienrenaultobjects.com
Verkrijgbaar in : per set twee verschillende kleuren
Afmeting : Ø 76 en 88 mm, D  62 mm
Bijzonderheden :
Foto’s : via Julien RenaultGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Het kan even duren voordat die geplaatst wordt.